Terug naar het overzicht

Langer zelfstandig thuis wonen

Langer zelfstandig thuis wonen

Langer zelfstandig thuis wonen met een automatische deur

Langer zelfstandig thuis wonen? Er zijn verschillende redenen waarom mensen tegenwoordig zolang mogelijk zelfstandig thuis willen blijven wonen. Zo worden we ouder en hangt er een negatief beeld rondom het wonen in een (zorg)instelling. Bovendien wordt het langer thuis wonen gestimuleerd vanuit de overheid. Automatische deuren kunnen er zeker aan bijdragen om langer zelfstandig thuis te blijven wonen voor mensen met een beperkte mobiliteit of ouderen. Ze bieden verschillende voordelen die de toegankelijkheid en het gemak in huis vergroten. Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen, dat wil toch iedereen? Wij geven u 7 voordelen om langer zelfstandig thuis te wonen met een automatische deur in het kader van thuiszorg en de wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Gemakkelijke toegang

Automatische deuren zorgen voor gemakkelijke toegang tot een ruimte zonder dat hierbij fysieke inspanning nodig is om de deuren te openen of te sluiten. De deuren openen en sluiten automatisch met behulp van sensoren, knoppen, of afstandsbedieningen. Dit maakt het gemakkelijker voor mensen met een beperkte mobiliteit, zoals ouderen en mensen met een handicap, die afhankelijk zijn van loophulpmiddelen om onafhankelijk toegang te krijgen tot de verschillende ruimtes in huis.

Veiligheid

De veiligheid staat altijd op nummer 1. Daarom zijn automatische deuren uitgerust met sensoren die bewegingen detecteren. Sensoren zorgen ervoor dat de deuren automatisch openen en sluiten. Zolang de sensor beweging detecteert zal de deur geopend blijven. Wanneer iemand bijvoorbeeld op krukken loopt of in een rolstoel zit zal de deur geopend blijven zolang de sensoren bewegingen detecteren. Dit helpt om ongelukken te voorkomen, zoals beknelling tussen de deuren.

Zelfstandigheid

Mensen zijn graag zo zelfstandig mogelijk. Zeker wanneer ze al vaak om hulp moeten vragen. Automatische deuren stellen mensen in staat om weer zelfstandig in en uit kamers of gebouwen te gaan, zónder hierbij hulp van anderen te hoeven vragen. Dit vergroot het gevoel van onafhankelijkheid en kan de algehele kwaliteit van leveren verbeteren waardoor ze weer langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

Gebruiksvriendelijk

De deuren zijn zeer gebruiksvriendelijk en vereisen minimale inspanning om bediend te worden. Ze kunnen worden geactiveerd door drukknoppen, aanraakschermen, bewegingssensoren of afstandsbedieningen. Dit maakt het eenvoudig om de deuren te openen en te sluiten. Zelfs wanneer iemand beperkte handkracht heeft, op krukken loopt of in een rolstoel zit.‎

Comfort en energie-efficiëntie

Automatische deuren kunnen ook helpen bij het handhaven van de temperatuur en het comfort in huis. Ze openen en sluiten snel, waardoor het warmteverlies in de winter en het binnendringen van warme lucht in de zomer wordt verminderd. Dit kan de energie-efficiëntie van het huis verbeteren en de verwarmings-en koelingskosten verlagen.

Flexibel in gebruik

Automatische deuren kunnen worden geprogrammeerd met verschillende programma’s. Zoals automatisch openen bij benadering, continu open tijdens bepaalde uren van de dag of handmatige bediending via knoppen of afstandsbedieningen. De reactiesnelheid waarmee de deuren openen en sluiten is ook aan te passen. Dit geeft je de flexibiliteit om de deuren aan te passen aan jouw specifieke behoeften en wensen.

Kosten en levering

Er zijn verschillende soorten automatische deuren beschikbaar in alle prijsklassen. Tevens is ook mogelijk om uw bestaande deur automatisch te laten maken met een deurautomaat. Een deurautomaat is een elektrische deurdranger en kan op vrijwel iedere deur worden gemonteerd. Een deurautomaat wordt compleet gemonteerd in één dag. Door een goede voorraad kunnen we bij Entrance Deuren snel leveren en monteren. Hierdoor kunt u snel weer comfortabel en langer zelfstandig thuis wonen.

Langer zelfstandig thuis wonen? Neem contact op

Het is belangrijk om bij het installeren van automatische deuren rekening te houden met de specifieke behoeften en situatie van de persoon. ‎Entrance Deuren denkt graag met u mee om een passende oplossing voor uw situatie te vinden. Zo maken we het samen mogelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen!

Neem contact op

Terug naar het overzicht
Vraag een offerte aan
Heeft u interesse?

Vraag een offerte aan

U kunt bij ons een offerte aanvragen voor diverse oplossingen die de toegang tot uw bedrijfs-, kantoor- of winkelpand naar een hoger niveau tillen. Wij bieden graag maatwerkvoorstellen en delen onze expertise over de montage, installatie en nazorg van uw gekozen oplossing.

Vraag offerte aan