Deurautomaat ook wel elektrische deurdranger genoemd.

Elektrische deurdranger of deurautomaat?

×
Ga terug naar het overzicht
Deurautomaat ook wel elektrische deurdranger genoemd.
Deurautomaat ook wel elektrische deurdranger genoemd.

Een elektrische deurdranger of een deurautomaat?

Wat is het verschil tussen een elektrische deurdranger en een deurautomaat? In principe is het precies hetzelfde apparaat waarvoor een ander woord wordt gebruikt. Bent u op zoek naar een oplossing om uw deuren automatisch te openen én te sluiten? Een elektrische deurdranger of beter gezegd, een deurautomaat, kan dan een goede oplossing zijn. Een deurautomaat zorgt ervoor dat de deur automatisch opent en sluit. Handig bij een zware deur of als er dagelijks veel mensen passeren. Met een deurautomaat weet u zeker dat de deur niet onnodig open blijft staan, wat bovendien energiekosten bespaart.

Standaard deurdranger

De standaard deurdranger wordt ook wel een deursluiter genoemd. Het apparaat wordt aan de bovenkant van een deur gemonteerd en zorgt ervoor dat de deur gecontroleerd en automatische sluit nadat deze is geopend. Ze bieden controle over de sluit snelheid en de kracht waarmee de volledige sluiting van de deur wordt gegarandeerd.

Er zijn buitendeuren waarop je beter geen deurdranger kunt monteren. Als je een buitendeur hebt die veel op de wind staat, dan levert dat extra belasting op. Hetzelfde geldt wanneer de dranger met hele sterke windvlagen te maken kan krijgen. Een deurdranger heeft in dat geval niet genoeg sluitkracht om de deur te doen sluiten. Wil je zo’n deur toch automatisch laten sluiten, dan is een deurautomaat een betere keuze. Een deurautomaat sluit op netstroom en heeft dankzij zijn eigen motor de kracht om de deur zelf dicht te trekken. De deurautomaat heeft als bijkomend voordeel dat de deuren ook automatisch openen bij benadering.

Deurautomaat

Een deurautomaat wordt in de volksmond ook wel elektrische deurdranger genoemd. Het is een systeem dat deuren volledig automatisch opent én sluit. De deurautomaat bestaat uit sensoren, detectoren of knoppen die reageren op de aanwezigheid van mensen. De deur zal dan ook automatisch openen wanneer iemand de deur nadert. Deurautomaten worden vaak gebruikt in openbare gebouwen waar gemakkelijke toegang van mensen belangrijk is. Natuurlijk kunnen deurautomaten ook gemonteerd worden in huizen om zo bijvoorbeeld langer thuis te kunnen blijven wonen. Ze kunnen op vrijwel iedere bestaande en nieuwe deur worden gemonteerd.

Een deurautomaat zorgt voor gemak en een toegankelijke uitstraling. De automaat zorgt namelijk voor drempelvrije toegang en heeft een automatische aansturing, waardoor ook minder mobiele mensen zelfstandig uw pand kunnen betreden. Daarnaast wordt ook het vervoeren van goederen door deze deur gemakkelijker, aangezien niemand de deur open en dicht hoeft te doen.

Conclusie

Een standaard deurdranger zorgt ervoor dat een deur volledig gecontroleerd sluit. Bij een elektrische deurdranger of een deurautomaat bedoeld men hetzelfde apparaat. De deurautomaat is een systeem dat ervoor zorgt dat de deuren automatisch openen én sluiten.

Interesse in een elektrische deurdranger of deurautomaat? Neem contact op

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die onze deurautomaten bieden? Of wilt u een indicatieve prijsopgave ontvangen? Wij staan u graag te woord.

Ga terug naar het overzicht

Klantervaringen

Wat zeggen onze klanten?

René van Aken
René van Aken
2023-08-23
goede response tijd kundige monteurs !!
Wim Staat
Wim Staat
2023-08-16
Vanaf het begin van het proces (plaatsing automatische deur) tot de afsluiting is alles volgens afspraak verlopen. Contacten over aanpassing of wijziging van de installatie verliepen correct en klantvriendelijk. Van (snelle) offerte t/m afwerking factuur een pluim waard.
Jannij Tax
Jannij Tax
2023-08-16
Zeer goede ervaring . Snelle service Netjes gewerkt. Piet
Clemens Smits
Clemens Smits
2023-08-16
Er wordt oplossingsgericht meegedacht.
Robert van Helsdingen
Robert van Helsdingen
2023-08-16
Zeer snel ter plaatse. Uitermate vriendelijk en behulpzaam. Problemen waren snel en vakkundig verholpen.
Harry Kompier
Harry Kompier
2023-08-16
Buiten gewoon tevreden
Timo Schreuder
Timo Schreuder
2023-08-16
Keurige service. Standaard deur (zwaar) laten installeren door Entrance. Deze hebben ze automatisch laten openen bij binnenkomst met druppels. De deur gaat aan de binnenzijde automatisch open zonder druppel. Leuk bedrijf en alles is keurig geleverd zoals afgesproken.

Entrance Deuren

Greep uit onze klanten

Aluvo logo
Basic fit logo
Benu logo
dikkenberg deuren logo
exact beheer logo
Zeeman logo
H2R
Landal logo
Specsavers logo
Staatsbosbeheer logo
Qpark logo
VolkerWessels Vastgoedbeheer