Terug naar het overzicht

Elektrische deurdranger of deurautomaat?

Elektrische deurdranger of deurautomaat?
Deurautomaat ook wel elektrische deurdranger genoemd.

Een elektrische deurdranger of een deurautomaat?

Wat is het verschil tussen een elektrische deurdranger en een deurautomaat? In principe is het precies hetzelfde apparaat waarvoor een ander woord wordt gebruikt. Bent u op zoek naar een oplossing om uw deuren automatisch te openen én te sluiten? Een elektrische deurdranger of beter gezegd, een deurautomaat, kan dan een goede oplossing zijn. Een deurautomaat zorgt ervoor dat de deur automatisch opent en sluit. Handig bij een zware deur of als er dagelijks veel mensen passeren. Met een deurautomaat weet u zeker dat de deur niet onnodig open blijft staan, wat bovendien energiekosten bespaart.

Standaard deurdranger

De standaard deurdranger wordt ook wel een deursluiter genoemd. Het apparaat wordt aan de bovenkant van een deur gemonteerd en zorgt ervoor dat de deur gecontroleerd en automatische sluit nadat deze is geopend. Ze bieden controle over de sluit snelheid en de kracht waarmee de volledige sluiting van de deur wordt gegarandeerd.

Er zijn buitendeuren waarop je beter geen deurdranger kunt monteren. Als je een buitendeur hebt die veel op de wind staat, dan levert dat extra belasting op. Hetzelfde geldt wanneer de dranger met hele sterke windvlagen te maken kan krijgen. Een deurdranger heeft in dat geval niet genoeg sluitkracht om de deur te doen sluiten. Wil je zo’n deur toch automatisch laten sluiten, dan is een deurautomaat een betere keuze. Een deurautomaat sluit op netstroom en heeft dankzij zijn eigen motor de kracht om de deur zelf dicht te trekken. De deurautomaat heeft als bijkomend voordeel dat de deuren ook automatisch openen bij benadering.

Deurautomaat

Een deurautomaat wordt in de volksmond ook wel elektrische deurdranger genoemd. Het is een systeem dat deuren volledig automatisch opent én sluit. De deurautomaat bestaat uit sensoren, detectoren of knoppen die reageren op de aanwezigheid van mensen. De deur zal dan ook automatisch openen wanneer iemand de deur nadert. Deurautomaten worden vaak gebruikt in openbare gebouwen waar gemakkelijke toegang van mensen belangrijk is. Natuurlijk kunnen deurautomaten ook gemonteerd worden in huizen om zo bijvoorbeeld langer thuis te kunnen blijven wonen. Ze kunnen op vrijwel iedere bestaande en nieuwe deur worden gemonteerd.

Een deurautomaat zorgt voor gemak en een toegankelijke uitstraling. De automaat zorgt namelijk voor drempelvrije toegang en heeft een automatische aansturing, waardoor ook minder mobiele mensen zelfstandig uw pand kunnen betreden. Daarnaast wordt ook het vervoeren van goederen door deze deur gemakkelijker, aangezien niemand de deur open en dicht hoeft te doen.

Conclusie

Een standaard deurdranger zorgt ervoor dat een deur volledig gecontroleerd sluit. Bij een elektrische deurdranger of een deurautomaat bedoeld men hetzelfde apparaat. De deurautomaat is een systeem dat ervoor zorgt dat de deuren automatisch openen én sluiten.

Interesse in een elektrische deurdranger of deurautomaat? Neem contact op

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die onze deurautomaten bieden? Of wilt u een indicatieve prijsopgave ontvangen? Wij staan u graag te woord.

Terug naar het overzicht
Vraag een offerte aan
Heeft u interesse?

Vraag een offerte aan

U kunt bij ons een offerte aanvragen voor diverse oplossingen die de toegang tot uw bedrijfs-, kantoor- of winkelpand naar een hoger niveau tillen. Wij bieden graag maatwerkvoorstellen en delen onze expertise over de montage, installatie en nazorg van uw gekozen oplossing.

Vraag offerte aan